Плаче ми се! Тъжно ми е! Гневно ми е, с тези

...
Плаче ми се! Тъжно ми е! Гневно ми е, с тези
Коментари Харесай

Абсурдно! Изкъртиха фигура от сцена за Рождество, откраднаха и монетите за влъхвите

" Плаче ми се! Тъжно ми е! Гневно ми е ", с тези думи жена стартира описа си. Тя споделя, че незнайни са протегнали ръка на сцената, направена за Рождество Христово на столичния площад " Света Неделя ".
Прочетете още
Някой  изкъртил фигурата на св. Йосиф и откраднал декуративото агънце, съобщи . Задигнати са и дребните монети, които били оставени за влхълвите - мъдреците, които съгласно Библията  първи уважили раждането на Христос. Посегателството е осъществено вечерта на 23 декември.

" Защо някои основават а други разрушават?! Не разбирам какъв човек би трябвало да си с цел да отделиш време и сили да вандалстваш със свещни изображения... Какво им дава това?! Къде сбъркахме?, пита Велина Андонова, един от доброволците основали композицията.

Ситуацията възмущава столичани, а жители упорстват причинителите да бъдат открити. Те считат, че това няма да бъде мъчно поради камерите за наблюдаване в региона. 

 натоварена с религиозна символика, и се питат какво дава постъпката на причинителите.

Вижте цялата история, разказана от Велина Андонова:

 КОЙ?
Плаче ми се! Тъжно ми е! Гневно ми е!
Направихме къщурка със сцената на Рождество. На площад Света Неделя. Вложихме доста обич, сили и време, водени от предпочитание да бъде там за хората. Светеща и грееща. Проповед в облици.
Снощи някой е откраднал агънцето и е изкъртил Йосиф, прибрали са и дребните монети от сандъчетата пред влъхвите.
Защо някои основават а други разрушават?! Не разбирам какъв човек би трябвало да си с цел да отделиш време и сили да вандалстваш със свещени изображения....
Какво им дава това? Къде сбъркахме?, написа Велина Андонова.

Къщичката, представяща сцената на Рождество Христово, е открита за първи път в столицата. Събитието е осъществено с поддръжката на патриарх Неофит и разрешението на  Йорданка Фандъкова, а в основаването взели участие и доброволци.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР